Vijesti iz HDZ BiH

HDZ BiH - Amandmani na Ustav Bosne i Hercegovine za provedbu presude Europskog suda za ljudska prava

E-mail Ispis PDF

SARAJEVO, 07.03.2012. - Opredijeljeni za provedbu presude Europskog suda za ljudska prava u Strasbourg-u temeljem apelacije Sejdić i Finci, zalažući se za Bosnu i Hercegovinu državu tri ravnopravna konstitutivna naroda u kojoj će se jamčiti građanska prava svim njenim građanima, kako pripadnicima konstitutivnih naroda tako i onima koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici konstitutivnih naroda ili su pripadnici nacionalnim manjina (u daljem tekstu: Ostali), svjesni da Ustav Bosne i Hercegovine (Aneks 4. Daytonskog mirovnog sporazuma) sadrži i druge diskriminatorne odredbe osim onih koje je presudom utvrdio Europski sud za ljudska prava temeljem apelacije Sejdić i Finci, HDZ BIH, predlaže da se presuda provede ugrađujući u Ustav Bosne i Hercegovine amandmane koji se odnose na izbor Doma naroda BiH i Predsjedništvo BiH na sljedeći način:

Ažurirano: Četvrtak, 08 Ožujak 2012 02:25 Više...

U Odžaku započeo sastanak izaslanstava HDZ-a BiH i SDA

E-mail Ispis PDF

Odžak - Sastanak izaslanstava HDZ BiH i SDAODŽAK, 07.03.2012. - Predsjednici HDZ BiH i SDA prof. dr. Dragan Čović i Sulejman Tihić izrazili su optimizam u pogledu postizanja dogovora o većini pitanja koja će se naći na dnevnom redu sastanka lidera šest političkih stranaka u BiH koji će biti održan u petak, 9. ožujka 2012. u Banjoj Luci.

Ažurirano: Četvrtak, 08 Ožujak 2012 02:07 Više...

Intervju: Aleksandra Markić Boban, ravnateljica ureda Zaklade Hanns Seidel u Zagrebu

E-mail Ispis PDF

Aleksandra Markić BobanMOSTAR, 20.02.2012. - Jednogodišnja izobrazba Političke akademije HDZ BiH program je koji se realizira u suradnji sa njemačkom zakladom Hanns Seidel. Trodnevnom zimskom školom na Kupresu se formalno označio završetak prvog semestra, a subotnji početak nastave u drugom semestru bio je povod razgovora sa gđom. Aleksandrom Markić Boban, ravnateljicom zagrebačkog ureda ove zaklade.

Više...

Izgradnja Doma kulture u Novom Selu

E-mail Ispis PDF

Davor Čordaš i Josip Jerković u Novom SeluNOVO SELO, 21.12.2011. - Član Predsjedništva HDZ BiH i ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske Josip Jerković, posjetili su Novo Selo kod Šamca, gdje su razgovarali sa povratnicima u ovu mjesnu zajednicu i obišli radove na izgradnji Doma kulture.

Više...

Zaključci sa sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ BiH

E-mail Ispis PDF

Sjednica Nacionanog vijeća HDZ BiHMOSTAR, 19.12.2011. - 7. sjednica Predsjedništva HDZ BiH i 2. sjednica Nacionalnog vijeća HDZ BiH održane su u ponedjeljak, 19. prosinca 2011. godine, u Domu HDZ BiH u Mostaru. Na sjednicama je bilo riječi o aktualnim političkim i ekonomskim prilikama, s posebnim osvrtom na položaj hrvatskog naroda u BiH. Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ BiH izražavaju duboku zabrinutost zbog dodatnog usložnjavanja političkih i ekonomskih prilika u BiH, te stoga:

Ažurirano: Utorak, 20 Prosinac 2011 00:45 Više...

Stranica 2 od 26

YOU ARE HERE: Vijesti HDZ BiH