Pomoći Hrvatima da se izbore za svoju konstitutivnost i jednakopravnost

E-mail Ispis PDF

Mišo Relota i dr. Dragan ČovićMOSTAR, 05.12.2011. - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH čestita pobjednicima na Parlamentarnim izborima u Republici Hrvatskoj i očekuje da se uhvate u koštac s ključnim pitanjem, a to je ekonomska stabilnost, što će biti veliko iskušenje zbog ekonomskih prilika u EU, kazao je u izjavi za Fenu glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota.

Na izborima u Hrvatskoj za XI. izbornu jedinicu lista HDZ-a osvojila je maksimalno tri mandata, a zastupnici su: Ilija Filipović, Milijan Brkić i Perica Jelečević.

 "Zahvaljujemo biračima koji su ponovno dali glas listi HDZ-a, a od ova tri zastupnika očekujemo kako će artikulirati interese Hrvata iz BiH i Hrvata iz dijaspore. Njihova primarna zadaća bit će snažan politički angažman koji će pomoći prije svega Hrvatima u BiH da se izbore za svoju konstitutivnost i jednakopravnost s druga dva naroda u BiH", kazao je Relota.

S obzirom da će Hrvatska za nešto više od godinu dana postati članica EU-a, uvjereni smo kako će ova tri zastupnika biti most BiH prema Europskoj uniji, odnosno da će zajedno sa saborskom većinom poduprijeti natjecanje Hrvata u BiH za ostvarenje pune ravnopravnosti i poduprijeti BiH na ubrzanom putu ka Europskoj uniji, kazao je Relota.

Što se tiče samog rezultata glasovanja, Relota je kazao kako je izlazna anketa neposredno pred zatvaranje birališta pokazala jedan takav rezultat. "Jasno je kako je i sve ono što se u prethodnom razdoblju medijski predstavljalo o HDZ-u Hrvatske i dosadašnjoj hrvatskoj Vladi na čelu s HDZ-om, utjecalo na stvaranje slike javnog mijenja u RH i mogao se očekivati jedan ovakav rezultat.

Narod u Hrvatskoj je tražio promjene, i pored toga što je hrvatska Vlada na čelu s Jadrankom Kosor najzaslužnija da Hrvatska uskoro postaje članica EU. Sve te afere koje su se vezale prije svega za HDZ i najviše dužnosnike te stranke prethodnih godina morale su ostaviti traga", kazao je Relota.

(Fena)

YOU ARE HERE: Vijesti Ostale vijesti Pomoći Hrvatima da se izbore za svoju konstitutivnost i jednakopravnost